IFS en ACS gecertificeerd

dinsdag 08 januari 2019
Ook in 2019 zal Allgro er staan op het hoogste niveau van kwaliteit en voedselveiligheid.

De IFS, Interational Featured Standard Foods is een organisatie van handelsbedrijven en industriële ondernemingen met een gemeenschappelijk doel. Er wordt voortdurend gecontroleerd of de producent in staat is om een veilig product te produceren en te behandelen volgens specificaties van de klant. De gecombineerde vereisten van de handel en industrie stellen wij ook aan onze leveranciers, zodat er een gemeenschappelijke standaard met een uniforme checklist en een uniform beoordelingssysteem ontstaat.

IFS Food is door de GFSI (Global Food Safety Initiative) een erkende standaard. Internationale grootbedrijven en supermarktketens zoals Ahold, Wal Mart, Migros en Delhaize, Coca-Cola, Nestlé, Danone en Cargill, ondersteunen de GFSI en erkennen certificaten van GFSI-standaards zoals de IFS.

Komend jaar zal Allgro terug voldoen aan de eisen zoals omschreven in de IFS Foods Version 6.1 op Hoger niveau met een score van 99.12%.Naast het IFS Foods certificaat hebben wij ook een Autocontrolesysteem certificaat.

Hierdoor wordt de veiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid van onze producten gegarandeerd in elk onderdeel van de voedingscyclus. Van in de primaire sector, over de verwerkende industrie tot en met de distributie, opslag en transport. Op die manier kunnen wij een geïntegreerde kwaliteitscockpit samenstellen voor ons bedrijf.