Nieuwjaarsreceptie Unizo was een geweldige avond voor ondernemend Houtem!

dinsdag 14 februari 2017
De traditionele nieuwjaarsreceptie van Unizo Sint-Lievens-Houtem was ook dit jaar een schot in de roos. Met Marleen De Tant, zaakvoerster van Allgro, één van de grootste bedrijven uit Houtem, stond er een geweldig ondernemersverhaal centraal.

Lokaal UNIZO-voorzitter Guido Tiré en zijn team mogen terecht fier zijn op deze avond. Ze slaagden er in om ondernemend Houtem dat altijd druk bezet is elkaar te laten ontmoeten. Verhalen en ideeën te laten uitwisselen, praten over de zaak, elkaar inspireren,... Iets waar alle ondernemers duidelijk deugd van hadden.

Ook onze burgemeester nam even het woord om de lokale economie te bedanken voor al haar inspanningen. Alsook om te benadrukken hoe belangrijk lokale handel wel niet is voor de leefbaarheid van een gemeente zoals de onze. Natuurlijk zijn er uitdagingen, die zijn er altijd en overal, 2017 wordt een belangrijk jaar op dit vlak. Het wordt een kanteljaar dat het gemeentebestuur en Unizo met veel ambitie tegemoet gaan.


Het Houtemse succesverhaal Allgro stond in the picture.

Je kent ze ongetwijfeld de kleurrijke Allgro vrachtwagens die de gemeente doorkruisen. Het was Gino Verhamme, voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Lokale Economie die Marleen De Tant interviewde over hoe ze bij Allgro naar ondernemen kijken. Het voornaamste dat Marleen vanuit haar ervaring iedereen wou meegeven als boodschap: "zet jouw klant centraal".

Marleen pakte uit met indrukwekkende cijfers waar de zaal stil van werd. We geven er jou graag enkele opvallende mee:

  • Allgro verwerkt op dagelijkse basis 21 ton groeten
  • Momenteel biedt Allgro werk aan 92 mensen aangevuld door nog 27 interims
  • Elke dag worden er tussen de 700 en 800 bestellingen afgeleverd over heel België
  • In 2016 groeide het bedrijf met maar liefst 19% in omzet en werden er 16 nieuwe mensen aangenomen

Verder zijn ze bij Allgro nog met geweldige initiatieven bezig die het milieu ten goede komen. Zo liggen er op de hallen nu al een pak zonnepanelen. Ook het waterverbruik willen ze aanpakken. Zo draait er nu een proefopstelling rond het herbruiken van water zodat ze ook daarin weer efficiënter en groener kunnen worden.


11 februari 2017
Bron: www.thuisinhoutem.be