inloggen

Allgro kiest voor duurzaam. Voor de planeet. En voor u.

Allgro springt met veel zorg om met zijn medewerkers, uw producten en uw omgeving. Door onze zaak op een verantwoorde manier uit te bouwen, dragen wij ons steentje bij aan een duurzame wereld.

Seizoenproducten van eigen bodem

Allgro koopt al zijn producten in België aan – zolang het seizoen dat toelaat. Onze vaste waarde en partner is Flandria. Dit Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit wordt beheerd door de zes belangrijkste nationale veilingen. En staat garant voor fruit en groenten die voldoen aan de strengste voorwaarden rond goede agrarische praktijken, hygiëne en kwaliteit.

Afvalpreventie en spaarzaam energieverbruik

Ja, wij produceren nogal wat organisch afval. Maar het stroomgotensysteem voert het groenteafval met restwater naar een container. Geen extra vers water nodig! Op gezette tijden wordt dit afval opgehaald en ingezet voor bijvoorbeeld de productie van biogas.

Herbruikbare verpakkingen

Onze maaltijdsalades worden verpakt in gerecycleerde PET-schaaltjes – minder vervuilend, even kwaliteitsvol. Daarnaast kopen we onze producten zoveel mogelijk in bulk of in herbruikbare verpakkingen aan.

Energiezuinig gebouw en transport

Een energiescan legde de pijnpunten in ons gebouw bloot. En die pakten we ook aan:

  • nieuw dak met betere isolatie – én zonnepanelen
  • één grote koelinstallatie in plaats van diverse oude koelcellen – mét maximale warmterecuperatie voor de verwarming van de sociale ruimtes en burelen
  • modern wagenpark met Euro 6-vrachtwagens – en een routeplan

Mooie, smakelijke vruchten die de streek waar ze groeien respecteren? U vindt ze bij Allgro!